Selecteer een pagina

Je kunt je bullet journal op veel manieren gebruiken. Wanneer je kijkt op de website van de bedenker, Ryder Carroll, dan zie je dat hij de bullet journal als een heel zakelijk en uiterlijk kaal boek gebruikt. In de communities die je overal online kunt vinden, zie je dat de bullet journal een evolutie heeft doorgemaakt van to-do/agenda boek, naar dagboek/plakboek.

Zo kun je je bullet journal ook meenemen op vakantie. Er zijn mensen die voor dagelijks gebruik een bullet journal bijhouden en voor de vakantie een apart travel journal hebben. Op die manier maken ze een mooie herinnering aan hun vakantie.

Vakantie dagboek

Je bullet journal kun je gebruiken en insteken als vakantie dagboek. Iedere dag schrijf je iets in je bullet journal over wat je die dag hebt gedaan. Je hoeft niet perse te schrijven. Je kun ook schetsen en tekenen over de belevenissen van die dag.
Verzamel bonnetjes, toegangskaartjes en folders. Die kun je allemaal gebruiken om een dag te ‘versieren’ met voorwerpen die bij de bezochte locatie horen.

 

Vakantie schetsboek

Ik benijd de mensen die kunnen schetsen en tekenen. Met dat talent kun je je bullet journal voor de vakantie ook invullen. In plaats van een verhaaltje te schrijven, teken je een locatie waar je bent geweest. Je kunt een detail dat je inspireert/ aanspreekt benadrukken.
Denk aan daarbij aan:

  • Een persoon die je hebt gezien
  • Een deurklink
  • Het kopje koffie of thee
  • Een bijzondere auto
  • Lokale kleuren

Alles wat voor jou de sfeer van die dag uitdrukt.

 

Vakantie doe boek

Heb je van te voren nagedacht over wat je allemaal wilt bekijken? Maak in je bujo van te voren een vakantie bucketlist. Zo vergeet je niets meer.
Op een afzonderlijke pagina kun je korte laten zien wat je op die locatie hebt gedaan en wat je ervan vond.

Combinatie

Je kunt ook al het bovenstaande combineren en nog een voorbereidings/meeneem-lijst toevoegen.
Hoe jij je bullet journal ook gebruikt, ook op vakantie zijn er heel veel mogelijkheden.

Ga op zoek naar de manier die bij jou past, zodat ook je vakantie een mooie plek krijgt in jouw bullet journal.