Selecteer een pagina

Voordat je aan de slag gaat met jouw bullet journal ga je nadenken over de indeling. Wat wil je er eigenlijk allemaal in hebben? Vooral ook hoe wil je jouw bullet journal gaan indelen? Op wat voor manier ga je je bullet journal vormgeven? Welke lay-out ga je gebruiken voor je pagina’s?
Beslissingen, beslissingen… belangrijk om over na te denken. Meestal duurt de voorbereiding langer dan de uitvoering, maar die voorbereiding het maakt de uitvoering een stuk gemakkelijker.

 

Denk na over de stand van de pagina’s

Bij een A5 bullet journal heb je over de breedte minder ruimte. Wellicht heb je voor bepaalde lay-outs meer ruimte nodig.
Kies voor staand of liggend, voordat je begint met je bullet journal. De inhoud en de lay-out kan van invloed zijn. Breng voor jezelf in kaart wat je allemaal in je bullet journal wilt opnemen en welke pagina stand daar zich het beste voor leent.

Denk na over eenvoud of frivoliteit

Wil je jouw bullet journal minimalistisch houden? Denk daarbij aan de eenvoudige opzet van Ryder Carroll.
Teken je graag, of houd je van handletteren? Dit kun je onderdeel maken van je bullet journal. Zo ontstaat er een visueel boek waarin je verleden, heden en toekomst in een naslagwerk vastlegt.

Denk na over de lay-out

Je kunt zelf een lay-out bedenken. Alleen kan dat veel tijd kosten, zeker als je er nog geen ervaring mee hebt. Je kunt dan gebruik maken van printables. Een printable is een lay-out die iemand anders (of jij zelf) heeft ontworpen en die je kunt gebruiken voor je bullet journal.

Wanneer je met een losbladig systeem werkt is het helemaal handig. Je print het uit en je stopt het op de juiste plek in je journal.
Je kunt ook zelf ontwerpen in bijvoorbeeld Word. Dan kun je de pagina helemaal opmaken zoals jij dat wilt. Aanpassingen kun je gemakkelijk zelf doen en het is ook heel gemakkelijk te delen via Pinterest of Instagram als inspiratie voor anderen.

 

Laat je inspireren

Zit je op een dood spoor en weet je niet wat je in jouw bullet journal moet opnemen of hoe je een tracker of maand-, week- of daglog kunt indelen? Laat je inspireren hier op deze website of via Pinterest of Instagram.

Niets moet alles mag en doe wat voor jou goed voelt en vooral wat bij jouw past.