Selecteer een pagina

Je kunt je bullet journal inrichten zoals Ryder Caroll dat doet. Een stijl die clean is en minimalistisch. Ben je een creatief type dan wil je misschien met kleuren werken en tekeningen maken.

Je kunt een bullet journal ook combineren met handletteren. Dat is een moderne vorm van kalligraferen en maakt ook gebruik van cartoonachtige tekeningen. Je maakt van je bullet journal dan een visuele ervaring voor jezelf.

Met de juiste schrijfwaren maak jij van je bullet journal eentje die uniek is en die bij jou past.

Waar schrijf je mee?

Voor je bullet journal kun je kiezen om alleen met een pen te schrijven, maar wil je jouw bullet journal wat frivoler en kleurrijker maken, dan zijn er nog veel meer opties:

Stiften
Dikke stiften, dunne stiften alleen zwart of met een kleurtje. Met kleurstiften maak je de iconen die je gebruik makkelijk herkenbaar. En je gebruikt ze om mooi tekeningen te maken die van je bullet journal een visuele ervaring maken. Gebruik simpele stiften van de Hema of de Action.
Of gebruik Sharpies. Die zijn er in allerlei groottes (qua punt dikte) en in heel veel verschillende kleuren. Het is een permanent marker die heel lang mee gaat.

Pennen
Of het nu een balpoint is of een vulpen. Kies wat jij het fijnst vindt schrijven. Gebruik die pen om je teksten in je bullet journal vorm te geven.

Gelpennen
Met gelpennen geef je jouw bullet journal een heel andere uitstraling. In verschillende kleuren zijn de gelpennen te krijgen. Zelfs met glitters!

Potlood/kleurpotloden
Houd je niet van inkt, gebruik dan een potlood en/of kleurpotloden. Om te schrijven kun je ook een vulpotlood gebruiken met een fijne punt of een hard potlood.

Fineliners
Een fineliner helpt je om de kleine dunne lijntjes te zetten. Of het nu om een tekst gaat of een tekening of handlettering, fineliners zijn ideaal om zowel woord als tekening duidelijk neer te zetten. Ook deze zijn er in verschillende formaten. Ook voor doodeling is een fineliner ideaal.

Wat moet ik kiezen?

Begin je met je bullet journal, kies dan wat je voor handen hebt. Uitbreiden kan altijd nog.
Kies vooral wat jij prettig vindt om mee te werken. Houd fijne pennen in de buurt.
Verzamel ze bijvoorbeeld in een mooie etui of andere pennenhouder, zodat je alles bij de hand hebt.