Selecteer een pagina

Een bullet journal is ontwikkeld als een productiviteitssysteem. In plaats van te werken met losse papiertjes zoals post-its, kladblokjes en notitieboeken, voegde hij als het ware alles samen in één notitieboek dat je naar eigen inzicht kunt inrichten. Alles als in to-do-lijstjes, evenementen en een planner.

Verleden, heden en de toekomst

Het gaat om 3 dingen:

  • Het verleden bijhouden.
  • Het heden organiseren.
  • De toekomst plannen.

Je bullet journal is dus een verzameling van lijstjes van dingen die je nog moet en wilt doen. Of het nu gaat om evenementen, reizen, boodschappen, dagelijkse gewoonten, bijhouden van je volgers, sport prestaties etc. Alles wat je wilt bijhouden en waar een lijstje handig voor is, zet je in je bullet journal.

Overzicht met spreads

Een pagina of twee naast elkaar liggende pagina’s noem je een ‘spread’. Hierin maak je een overzicht van een lijstje, evenement of planning, dat voor jou het beste werkt.

Het unieke aan de bullet journal is, dat niets vaststaat. Jij bepaalt hoe je jouw overzicht of lijstje maakt. Er is geen goed, er is geen fout. Het belangrijkste uitgangspunt is dat het voor jou gaat werkt en dat je het leuk vind hoe jij de ‘spreads’ hebt gemaakt.

 

Waarom zou je een bullet journal maken?

Een bullet journal is voor iedereen geschikt. Ben je een ondernemer of een persoon die altijd veel briefjes en notities heeft, dan is een bullet journal helemaal geschikt. Het is een plek waar je alle notities en post-its verzameld op één overzichtelijk plek.