Selecteer een pagina

Je bullet journal kun je met verschillende spreads inhoud geven. Een spread zijn twee tegenover elkaar liggende pagina’s die je kunt vullen met informatie die jou helpt bij je doelen, je taken en de aantekeningen die je wilt bijhouden.

In het artikel ‘Waarom zou je een bullet journal maken‘ gaf ik je de basis voor het inhoud geven aan de bullet journal. In dit artikel geef ik je nog een aantal ideeën die je kunt gebruiken voor je bujo.

Keypagina

Je begint je bujo altijd met een key pagina. Daarop zet je de verschillende tekens en kleuren die je gebruikt voor de verschillende onderdelen van je bujo.
Op een landkaart heb je de legenda en je bullet journal heb je de key pagina. De allereerste pagina van je journal.

Inhoudsopgave

Om je taken en to-do-lijstjes, trackers en aantekeningen nog gemakkelijker terug te vinden maak je een inhoudsopgave aan.
In de officiële bullet journal van Leuchtturm kun je de pagina’s zelf nummeren. Dat kun je natuurlijk ook in jouw journal doen, mocht je een eigen notitieboek of schrift gebruiken.

 

Maandlog

Maak een maandlog om een overzicht van de maand te krijgen. Aan de linkerzijde van de pagina zet je onder elkaar de data en de dagen van die maand voor het maandoverzicht. De rechterpagina gebruik je om je taken voor die maand te noteren.

 

Weeklog

Net als in een weekagenda, kun je in je bullet journal ook een weeklog maken. Daarvoor gebruik je ook twee tegenover elkaar liggende pagina’s. Je maakt een verdeling voor de dagen en schrijft per dag je taken/activiteiten op.

 

Daglog

Voor een dag log kun je dezelfde layout gebruiken als voor een maandag. Nu werk je met tijden en krijg je een duidelijker dagoverzicht. Persoonlijk vind ik een dagplanner niet prettig werken en gebruik ik daarom niet.

Aantekeningen & Notities

Maak ook ruimte voor aantekeningen en notities. Je kunt er voor kiezen om een complete sectie in je journal daarvoor te reserveren. Je kunt ook de pagina’s van een daglog een deel maken voor aantekeningen.

Trackers

Wil je een nieuwe gewoonte eigen maken? Of wil je autokilometers bijhouden? Hoeveel water je drinkt? Wat je eet? Hoeveel je sport?
Daarvoor kun je trackers gebruiken. Online zijn er veel soorten ontwerpen te vinden voor een tracker-pagina.
Vooral zakelijk kan het bijhouden van de autokilometers of uitgaven voor lunches en diners een ideale tracker zijn.

Doelen

Wanneer je een doel stelt voor jezelf, zakelijk en privé, dan kun je je bullet journal ook gebruiken om je doel in de gaten te houden.
Breek je doel in kleine activiteiten en houdt de voortgang van je doel bij. Je kunt het vergelijken met een tracker pagina.

Jij bepaalt wat er in je bullet journal komt

Dat is het mooie van een bullet journal. Jij bepaalt waar alles komt te staan en hoe je jouw bullet journal spreads indeelt. Er zijn zo veel journals en planners die al helemaal in gedeeld zijn. Voor heel veel mensen werkt dit.

Ik merk dat ik dan altijd iets mis of ik heb te weinig ruimte voor een onderwerp of notitie.
De komende tijd kom ik met allerlei ideeën waarmee jij je bullet journal kunt vullen.